Serveis de manteniment durant la Covid-19 - Bast Seguretat
manteniment,covid19,covid-19,seguretat,andorra,precaució,servei,tècnic,tecnic
16333
post-template-default,single,single-post,postid-16333,single-format-standard,theme-bridge,cookies-not-set,woocommerce-no-js,wcz-woocommerce,wcz-wooblocks,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_popup_menu_push_text_top,vss_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-product-single-wide-gallery,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
electronica tecnic covid 19

Serveis de manteniment durant la Covid-19

La pandèmia Covid-19 obliga els proveïdors a revisar profundament la seva organització. Les tecnologies digitals permeten reduir els desplaçaments i aplicar millor les instruccions de seguretat i reduir els temps de pagament.
 
La crisi sanitària que estem passant, excepcional per la seva virulència i la seva durada, requereix que les empreses revisin seriosament la seva organització. Això és particularment cert per als serveis de manteniment que, per les intervencions in situ, estan en constant contacte amb els seus clients.
 
En aquests moments la qüestió és la salut dels empleats i, especialment, dels tècnics, especialment exposats. Les empreses estan posant tot el seu esforç, per prendre totes les mesures per garantir la seguretat i protegir la salut física i mental dels seus empleats.
 
Els proveïdors de manteniment, que operen en aquests sectors delicats es podrien veure afectats. Es pot imaginar que aquest serà el cas, de les empreses de serveis que ofereixen, en particular, el manteniment d’equips sensibles.

Reduir els viatges a allò que és estrictament necessari

Els mitjans digitals també ajuden els proveïdors de serveis en aquests moments. L’ús de programes de gestió d’intervencions, d’última generació, per organitzar equips de tècnics ofereixen suport a les empreses, especialment rellevants en aquest període de crisi sanitària. En primer lloc, redueix els viatges a allò que és estrictament necessari.
 
La geolocalització i la intel·ligència artificial optimitzen la visita dels tècnics al lloc.
 
En rebre les ordres d’intervenció al seu terminal mòbil i enviar els informes d’intervenció pel mateix canal, els tècnics limiten molt els desplaçaments d’anada i tornada a la seu de l’empresa. La geolocalització en temps real també permet saber exactament on es troben en cas d’emergència.

Complir les instruccions de seguretat

Un empresari també pot integrar a l’aplicació mòbil una llista de comprovació que recordi les mesures preventives que cal adoptar davant del coronavirus, com ara la utilització d’una màscara i uns guants. Així, el tècnic es mantindrà informat en tot moment de les instruccions de seguretat que cal respectar.

Fins i tot pot estar obligat a validar la llista de comprovació de la seva aplicació mòbil, abans de poder accedir al formulari d’inscripció de l’informe de la seva intervenció. Això permet a l’empresari assegurar el compliment de les normes de seguretat.

Comunicació permanent entre el proveïdor de serveis i el seu client

En el cas d’una emergència sanitària com la que estem passant, la informació ha de ser la més fluida possible. El programari de gestió d’intervencions garanteix una comunicació contínua entre el proveïdor de serveis i el client.